Fluebinderkonkurrencen i Ålestrup 2006

Aalestrup Open 2006

 

Aalestrup Open blev i lighed med tidligere år afholdt på Lystfiskergården i Aalestrup foreningens lokaler, der er en ombygget bondegård smukt beliggende på kanten af Simested Å i udkanten af byen.

 

Denne fluebinder konkurrence er åben for alle fluebindere i Danmark og det eneste krav er at man skal binde fluerne på stedet. Man køber så en flueæske for hver flue man ønsker at tilmelde de forskellige klasser og deltager så på lige fod uanset hvilken flue man har valgt at binde.

 

I år blev der dystet i følgende klasser:

  • Klassiske laksefluer
  • Moderne laksefluer
  • Kystfluer
  • Vådfluer
  • Tørfluer
  • Realistiske imitationer
  • Geddefluer
  • Nymfer

 

Jeg husker desværre ikke alle vindernavnene og må derfor henvise til Aalestrup foreningens hjemmeside

http://www.aalestrup-lystfisker.dk Dog vil jeg fremhæve et par enkelte fluebindere, der leverede en særdeles fremragende indsats, nemlig Martin Bach der indleverede en håndbundet fulddresset lakseflue, hvor det eneste værktøj han brugte ud over sine fingre, var en saks. Virkelig en fornøjelse at se dette håndværk fortsat lever.

 

Så var der Niels Verner Petersen, jamen hvad skal jeg snart sige, Niels Verner brillerede endnu en gang med sine fantastiske og yderst realistiske imitationer og scorede næsten top karakter, kun små ubetydeligheder blev trukket fra af det yderst kritiske dommer team, der bestod af Jacob Reitz, der havde lagt guitar bygningen til side i dagens anledning, Laurits Flowbinder der som sædvanlig havde fundet tid til en hyggestund i Aalestrup(og som havde glemt at han skulle til Whisky smagning samtidig med) Laurits jeg føler med dig…

Og endelig var der undertegnede der endnu engang var blevet lokket til det Nørre Jyske til endnu en  hyggelig dag.

 

Foreningen havde som sædvanlig sørget for god og rigelig proviant, og masser af dagens gæster, besøgte da også foreningens lille frokost stue til en bid brød eller en pølse.

 

Gæster var der mange af, altså tilskuere, desværre havde flere kendte og ukendte fluebinder profiler valgt at bruge deres lørdag andetsteds hvilket resulterede i kun 18 tilmeldte fluer, men interessen fra publikum var større end nogen sinde set på de kanter.

 

Efter endt bedømmelse var der præmie overrækkelse. Der var mange og rigtig fine præmier. Fly Co. Der var hovedsponsor havde leveret nogen meget flotte præmier med både bøger og fluebindingsmaterialer. Også flere af områdets forretninger havde leveret fine præmier, så alt i alt en oplevelse der er værd at køre efter.

 

Fluerne bliver bedømt efter sværhedsgrad, proportioner og helhedsindtryk, hvilket betyder at alle har en fair chance, og kan komme og binde lige den flue som de har lyst til, og som de har mulighed for at sidde og træne hjemme.

 

Så sidder du med lysten til en rar dag i en god atmosfære med masser af fluebinding og rare mennesker så burde du nok overveje et besøg i Aalestrup til næste forår. Det kunne jo oven i købet være at du fik en fin præmie med hjem og om ikke andet, så får du den flueæske med hjem som der udleveres ved konkurrence start.

Vel mødt til Aalestrup Open 2007.

 

Laurits holder taler efter bedømmelsen
 
 
 
Formand Søren Godske
 
Pris overrækkelse
 
Martin vandt med en klassisk lakseflue bundet i hånden
 
 
 
De tilmeldte fluer