Binde beskrivelse for Varde Å shrimp

Varde Å shrimp

Fluen er en lokal hårvinget rejeflue

 


Materialer anvendt til denne flue

Tynd oval guld tinsel

Guldfasan rød kropsfjer

Fairy brown sæl uld

Fairy brown polarræv hale

Jungle cock


Mønsterbeskrivelse
 

Krog                    

Tag

Baghackle

Bagkrop

Center hackle

Forkrop                           

Fronthackle

Vinge

Cheeks

Enkelt eller dobbelt  # 6-14

Tynd oval guld tinsel

Guldfasan rød kropsfjer, tørnet

Fairy brown sæl uld

Guldfasan rød kropsfjer, tørnet

Fairy brown sæl uld

Guldfasan rød kropsfjer, tørnet

Fairy brown polarræv hale

Jungle cock

Binde beskrivelse

Krogen sættes i stikket

 

Tråden bindes ind lige foran krog spidsen

 

Tampen klippes af

 

Tinslen bindes ind på undersiden af krogen

 

Tinslen tørnes fem gange og bindes fast på undersiden

 

Tampen klippes af

 

En rød guldfasan krops fjer bindes ind i spidsen

 

Spidsen foldes bagover og sikres med to tørn tråd

 

Spidsen klilppes af

 

Hacklet tørnes

 

Tråden bindes frem til midt på krogen

 

Hackel stammen klippes af

 

Tråden dubbes med fairy brown sæl uld

 

Tråd og uld tørnes ned til hacklet

 

Endnu et lag dubbes og man ender hvor man startede

 

En rød guldfasan krops fjer bindes ind i spidsen

 

Fjerspidsen foldes bagover og sikres med to tørn tråd

 
Hacklet tørnes
 
Hackelstammen klippes af
 
Tråden dubbes endnu engang med fairy brown sæl uld
 
Tørn ned til center hacklet
 

Og retur igen

 
Front hacklet bindes ind i spidsen
 
Spidsen foldes bagover og sikres med to tørn tråd
 
Spidsen klippes af
 
Hacklet tørnes
 
Hackelstammen klippes af
 
Hårvingen bindes ind
 
Hårene klippes af foran hovedet
 
Den første jungle cock fjer bindes ind
 
Der bindes en tilsvarende fjer ind på modsatte side
 
Hackelstammerne foldes bagover og sikres med to tørn tråd
 
Hovedet formes
 
Fluen er færdig og er klar til lakering
 
Den færdige flue

© Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse, undtagen til privat brug. Må ikke gøres til genstand for kommerciel udnyttelse.