Boganmeldelser

Kategori:  
Fluebinding
Forfatter:  
Mogens Espersen

Titel:

 
Håndbog i fluebinding
ISBN nummer:
87-7722-044-7
Forlag:
Pinus
Udgivelsesår:
1994 (2. udgave)

Antal sider:

 
224
Sprog:
Dansk
Resume:
Denne bog handler om klassisk fluebindingshåndværk og bærer tydeligt præg af, at Mogens har trådt sine barnesko ved Karup Å. Den gennemgår de forskellige klassiske jyske havørredfluer, den omtaler imitationsfiskeriet med både nymfer og tørfluer. Den er en rejse i den danske fluebinder/fisker historie og kommer helt tilbage til de allerførste fluer, der blev dyppet i en dansk å. Bogen er krydret med forfatterens sædvanlige gode stregtegninger, der på glimrende vis fortæller læseren om hvad de forskellige dimser på en flue hedder. Bogen bringer os på kysten og til de norske elve. Den bringer os til mosen, på geddejagt og aborrejagt. Den bringer os hen til amerikanske fluer, der alt andet lige, er udviklet lidt anderledes end den Europæiske fluebindingstradition. Der er 8 farvetavler af fluer, samlet centralt i bogen.
Vurdering:
Bogen henvender sig både til begynderen og den øvede, en bog jeg bestemt vil anbefale. ME formår med sin lune fortællerstil at gøre dette emne overordentligt interessant. En bog man ikke bør være foruden.
Andre bøger af samme forfatter:
Dage på en sø 1985, Fisk og fiskere 1986, Håndbog i fluebinding 1989, Havørred på krogen 1990, Gedde og sandart på krogen 1990, Aborre på krogen 1991, Bæk- og havørred på fluen1991, Regnbuer på krogen 1992, Kystfiskeri 1992. Fluer med historie 1993.
Kommentarer fra:
Ejnar Zacho Rath. Bogen er tilgængelig på www.ibook.dk til 250,75 Kr. (sep.2004)
Tilgængelighed:
Kontakt forlaget Pinus, eller Ornis (Begge i Skjern) Sidstnævnte handler en del bøger antikvarisk. Alternativt, prøv de større fiskeforretninger eller boglader.
Pris:
2-300,- Kr.