Fluebindertræffet i Skanderborg 2005

Fluebindertræffet i Skanderborg er nu overstået og det var en rigtig god oplevelse. 30 fluebindere havde sat hinanden stævne på Skanderborg vandrehjem i de mest idylliske omgivelser man kan forestille sig i det Jyske søhøjland.

Vi startede fredag aften kl.1900, turen gik gennem en snedækket skov, med spejlblanke veje. Efter at have været på nippet til at vende rundt flere gange, dukkede pludselig en hyggelig lille bjælkehytte op midt i skoven og på kanten af Skanderborg sø.

Dette skulle så være vores "hjem" weekenden over. Vi samledes i frokoststuen og sludrede lidt om, at tage ned i byen for at få lidt aftensmad, på den lokale kineserrestaurant. Men på grund af vejret og vejenes beskaffenhed, valgte vi lynhurtigt Preben til at være madhenter, da han er lokal og kunne anbefale maden derfra. Efter en rum tid returnerede Preben med kinesermad for 1600 kr. Egentlig blot 16 menuer, men i virkeligheden mad nok til det dobbelte antal. Vi fik dækket op og faldt over fadene. Mere om det på billederne nedenunder. Efter en veloverstået og meget lækker middag, blev stikkene og det øvrige grej fundet frem. Der blev bundet til den store guldmedalje, og en enkelt lille en blev det da også til. Kombinationen af whisky og fluebinding er altså en rigtig god ting. Hyggen hedder det.
I den forbindelse er der indført et nyt begreb inden for fluebindingens ædle kunst. En "Adam" hedder det. Det kræver et stengulv, en dyrlægesaks og hurtige reflekser. Man smider sin saks på gulvet, men på en sådan måde at saksen er vandret når den falder, når så saksen er nået ned mellem lårene, skynder man sig at smække dem sammen, og er  det gjort korrekt, skal saksen nu sidde inde midt i låret, og det så dybt, at skruen helst skal sidde under huden. Man trækker saksen ud igen, og nu skal bukserne være helt blodplettede, faktisk gennemvædede af blod. skal det være helt korrekt, nægter man nu at tage på sygehuset og drikker en stiv whiskysjus i stedet for, alt imens man binder videre og lader som intet er hændt.

 Da klokken efterhånden var blevet alt for sent, rykkede folk over på kamrene, nogen sov, men de fleste lod være, det er trods alt længe siden vi sidst har været sammen og der var en del der skulle indhentes. Samtidig er der kommet nye folk ind i kredsen og de skulle jo også tages godt imod.

Da klokken nærmede sig tre lørdag morgen, blev jeg overfaldet af min sovepose, og den ville ikke slippe mig de næste tre timer. Stor var min overraskelse da jeg opdagede de samme mennesker sidde på de samme pladser som da jeg "besvimede" åbenbart er det ikke alle der har behov for nattesøvn, eller dagsøvn for den sags skyld.

Lørdag morgen bakkede Egon op med den fineste morgenmad, og nok af den. Vi flyttede nu fra bjælkehytten og over i konferencelokalet, her blev der bundet fluer og hygget på fuld skrald, rigtig dejlig formiddag. Frokosten var en større buffet, alting meget lækkert og særdeles veltillavet.

Eftermiddagen gik med mere fluebinding, gåture i skoven og for enkeltes vedkommende, en særdeles tiltrængt middagslur. Mere fluebinding og så over til en, om muligt endnu bedre aftensmad. champignonsuppe og tyndstegsfilet. "Om det var godt, det er ikke ordet".

Endnu en aften og nat gik, meget fluebinding og hygge og selvfølgelig alt for lidt nattesøvn. Søndagen stod i oprydningens tegn, og omkring middag, var stedet lige så flot som da vi ankom. Det var på tide at sige farvel. De fleste meget trætte, men alle rige på en rigtig god oplevelse, der i alt fald, for mit eget vedkommende vil fylde godt i mindekisten det næste meget lange stykke tid.

Vandrehjemmet i Skanderborg

 

Mere vandrehjem

 

Fluebindings"hjælpeværktøj"

 

Jan Poulsen, ny på holdet

 

Per Blaabjerg, ny på holdet

 

John Lind Rasmussen, en af bagmændene bag det fremtidige symposium

 

Karsten Bendiks

 

Oddbjørn fra Norge, Peter Terndrup og Hans Jørn bag lampen

 

Kasper Vad, der desværre rejste af fredag aften grundet arbejde

 

Nisserne Espersen og Lund. Wannabenisse Tørnquist i baggrunden

 

Klünder og Adam, manden bag den nye "Adam-teknik"

 

Henrik Leth, bagmanden til www.brakvand.dk

 

Bjarne Friis og Peter Hansen

 

Kinesermiddagen fredag aften

 

Preben Kæseler, projektleder og idemand bag Fishingdenmark

 

Bendiks og Glerup ved buffeen

 

Mikael Nanoq, en af de nye deltagere

 

Per Eikeseth Knudsen, en af vore Norske gæster

 

Nissen gør klar til dagens fluebinding

 

Kim Christensen, Karsten Bendiks og Niels Verner Pedersen

 

Henrik Leth

 

Overnisse Espersen og wannabe-nisserne Glerup & Tørnquist

 

Tommy Kjærgaard på slap line

 

En seriøs Niels Verner

 

- og en ligeså seriøs Kim Christensen (få minutter før der gik ild i hans flue)

 

Søren Klünder ca. 36 timer efter han sidst havde set en seng

 

Koncentration!!!

 

En af langbordene

 

Vinterstemning lørdag eftermiddag

 

 
 

Det andet langbord
 

 
 

 

 

 
 

Martin Bach binder i hånden

 

 
 

En Francis fødes

 

Tre tørflue"tosser"

 

 
 

 

 

Tro det eller lad være, men det lykkedes faktisk at fange Tørnquist i et seriøst øjeblik. Held, eller ekstrem kort lukketid, ja gæt selv :-)

 

Der hygges

 

Tommy Kjærgaard, Flemming Sejer og undertegnede

 

Gerhard igen igen

 

Mere stemning fra Skanderborg sø.

 

 

Billederne herunder er venligst udlånt af fotograf Henrik Tørnquist

 

 
 

Vandrehjemmet set fra enden af beboelsesblokken.

 

Stemningsbillede fra fredagens hyggeaften.

 

En af aktørenes fluer.

 

Mere fredagsstemning.

 

Kryb! vistnok af Jan Olsen, Hjørring

 

Niels Verners bolchepopper

 

Testkast med G. Loomis nye 16 fods stang.

 

Vore Norske brødre Per Eikeseth og Oddbjørn

 

Hans Jørn, ny og velkommen gæst på træffet.

 

Gider vi at binde, eller ?

 

Her er så mit bindestade, resten taler vist for sig selv!