Ally's shrimp

 

Mønster beskrivelse

- o -

Krog                    : Enkelt, dobbelt eller trekrog 6-12

Tag                      : Tynd oval sølv tinsel

Hale                     : Bucktail, farvet orange

Rib                      : Tynd oval sølv tinsel

Bagkrop               : Rød silke

Forkrop                : Sort silke

Veilings                : Silvertippet egernhale over og under

Øjne/vinger           : Guldfasan tippet fibre

Hackle                 : Orange hane

Proportionerne for en korrekt dresset Ally's shrimp er som følger: Halen skal være 1-2 gange kroglængden. Taggen skal starte over krogspidsen, veilingen skal nå til krogbøjningen, tippetfibrene (øjnene) skal nå til modhagens spids og hackelfibrene skal nå til selve krogspidsen.
Når der anvendes flashmateriale, bør dette være i meget små mængder, 2-4 stråler er rigeligt.

 

Skotsk reje flue

 

 

 

 

     
         
         
         
Bindetips: På denne fluetype kan tag og rib med fordel bindes ud i et. Tinslen bindes ind, efterlades og kroppen bindes i to lag, hvorefter tag og rib tørnes. Se i øvrigt step-by-step bindeinstruktion. Klik her
 
Ally shrimps er de vel nok mest kendte rejefluer der findes i verden og opfundet af den Skotske fluebinder Alastair Gowans. Typen adskiller sig markant ved ikke at anvende fjer fra guldfasans krop, men i stedet benytte bucktail som hale, eller mere rettelig, antenner og følehorn. Fluen har gennem tiden opnået et hav af varianter og ofte ses andre hårmaterialer anvendt som "hale". I starten egern og siden polarræv og tempelhund, men også bjørn og isbjørn har jeg set anvendt. Fluen er fra starten bundet uden flash, men ses i dag oftest bundet med, og her ofte med den ultratynde "angelhair" eller twinkle flash. Fluen har for længst overhalet de konventionelle rejefluer, hvilket sandsynligvis skyldes at den er meget hurtigere at binde, hvilket gør den særlig interessant for kommercielle fluebindere, hvor det jo om noget gælder, at der skal noget fra hånden. Ally's shrimp findes i et utal af varianter, og de kommer her på siden efterhånden som jeg får dem bundet og fotograferet. Skulle der blandt sidens læsere være nogen der sidder inde med mønstre/varianter der ikke optræder her, skal de være overordentligt velkomne til at sende dem. Vedkommende bliver selvfølgelig krediteret for mønstret.